Sankarihautajaiset Lappeenrannassa 2004

Kaatuneitten muistopäivänä, 16.5.2004, haudattiin Lappeenrannassa 44 sankarivainajan maalliset jäänteet. Haudalle laskettiin valtioneuvoston ja monien järjestöjen seppeleet. Myös Venäjän suurlähetystö kunnioitti tilaisuutta muistoseppeleellä.

Muistosanoissaan sankarihautausmaalla pääministeri Matti Vanhanen lausui muun muassa:

"Tänään olemme saattaneet haudan lepoon 46 tunnistamatta jääneen sotilaan maalliset jäänteet. Monet löytöpaikat ovat tuttuja talvi- ja jatkosodan suurten taisteluiden historiasta: Kollaa, Summa, Kuuterselkä, Tali-Ihantala. Tämä päivä jää varmasti meidän kaikkien mieliin muistutuksena siitä, miten kalliilla hinnalla isänmaan itsenäisyys ja vapaus on lunastettu.

Valtioneuvoston puolesta haluan kiittää Sotavainajien muiston vaalimisyhdistystä, joka on opetusministeriön jälkeen ja sen valtuuttamana vuodesta 1998 vastannut sotavainajien etsintätyöstä luovutetulla alueella. Erityisen kiitokset ansaitsevat vapaaehtoiset, jotka ovat tehneet varsinaiset etsintätyöt. Huomattakoon, että etsintöihin on osallistunut myös paikallisia asukkaita, ja myös Venäjän sotilasviranomaiset ovat auttaneet etsinnöissä."

Ajankohtaista

Sotavainajien muiston
vaalimisyhdistys ry
Postiosoite Käyntiosoite Yhteydenotto
  Ratamestarinkatu 9 C
PL 600
00521 Helsinki
Kellosilta 4 C
00521 Helsinki 
Puh: (09) 684 24 515
Fax: (09) 278 1838
info@sotavainajat.net